Adaś – podziękowanie

Dla 5-letniego Adasia Wituskiego, na pokrycia kosztów rehabilitacji, lekarstw, opatrunków i pobytu na Florydzie w USA, zbieraliśmy tutaj: http://pomagam.caritas.pl/adas-ratunek-przed-amputacja-nogi/ Dostaliśmy właśnie najnowsze wieści od mamy.

Witam, Na wstępie chciałabym bardzo podziękować w imieniu swoim i Adasia za zebranie funduszy na leczenie i rehabilitację syna w USA. Cały proces leczenia trwał 8 miesięcy. Tak długie leczenie dziecka poza krajem wiąże się z ogromnymi kosztami pobytu tzn. zakwaterowania, antybiotyków, opatrunków, leków przeciwbólowych, rozkurczowych, jak i wyżywienia. Bez pomocy Caritasu i innych fundacji nie było by możliwe tak długie leczenie. Efekt leczenia to 5 cm dłuższa noga i wyprostowana stopa. Następny etap leczenia ma się odbyć za ok. 2 lata jest przewidziane wydłużanie nogi o 8 cm i wstawienie płytek w kolano, żeby się nie wykrzywiało. Z poważaniem, Magdalena Wituska