Adam_Pomagam_1_

Pięcioletni Adaś przeszedł w dniu 29 września 2015 r. operację wady lewej nogi, zwanej Hemimelia Strzałkowa. Przeprowadził ją prof. Dror Paley w klinice na Florydzie w USA. Obecnie trwa rehabilitacja chłopca, która odbywa się również w Stanach Zjednoczonych, jednak samodzielnie wychowująca Adasia i jego 12-letnią siostrę p. Magdalena, nie ma skąd wziąć potrzebnej kwoty.  Prosimy o pomoc w pokryciu kosztów 8-miesięcznej rehabilitacji chłopca.

UWAGA: Licznik uwzględnia środki zebrane przez Caritas Diecezji Warszawsko-Praskiej w wysokości 4 670 zł (aktualne na dzień 7.12.2015 r.)

Adam_Pomagam_2Adam ma 5 lat. Urodził się z wadą lewej nóżki zwaną Hemimelia Strzałkowa. Polscy lekarze uważali, że nie da się leczyć nogi a jedynie amputować poniżej kolana, w celu łatwiejszego protezowania. Poszukując ratunku dla swojego dziecka, mama Adasia pani Magdalena, znalazła lekarza, który leczy takie wady. To profesor Dror Paley z Kliniki na Florydzie. Operację, która odbyła się 29 września br. sfinansował Narodowy Fundusz Zdrowia. Niestety zaczął się czas kosztownej rehabilitacji. To ok. 8-miesięczny pobyt leczniczy tam, na Florydzie, pod okiem profesora.

Samodzielnie wychowująca Adasia i jego starszą, 12-letnią siostrę, pani Magdalena, nie ma skąd wziąć potrzebnej kwoty. Comiesięczny koszt zakwaterowania to 2500 dolarów. Na miejscu wspomaga panią Magdalenę i jej syna Fundacja Dar Serca z Chicago, ale nie są to kwoty całkowicie pokrywające koszty pobytu, lekarstw, opatrunków i rehabilitacji…

Po odjęciu finansowego wsparcia, na które może liczyć mama Adasia i jeśli nie wystąpią dodatkowe komplikacje, na 8-miesięczny czas pobytu potrzebna jest suma około 45 000 zł. To kwota, którą możemy wspomóc proszącą o pomoc w ratowaniu nóżki Adasia panią Magdalenę.

Za każdą wpłaconą darowiznę – Bóg zapłać !

• Cel zbiórki: wsparcie pokrycia kosztów 8-miesięcznej rehabilitacji, lekarstw, opatrunków i pobytu na na Florydzie ( USA )
  • Czas zbiórki: 31 października – 31 grudnia 2015 r.

728x90_wesprzyj_pomagam3

52%Zebrano 23399zł z 45000zł