Kwota zbiórki: 26 200 zł

Cel zbiórki: półroczna domowa rehabilitacja oraz miesięczny pobyt w specjalistycznym ośrodku rehabilitacyjnym

Czas trwania zbiórki: do 30 stycznia 2019

Caritas: Archidiecezja Krakowska

W centrum życia Agnieszki i Wiesława była troska o córkę Martynę – niepełnosprawną (czterokończynowe porażenie mózgowe,  wodogłowie), ale wesołą i ciekawą świata dziewczynę. Niestety cztery lata temu rodzinę dotknęło drugie nieszczęście. Agnieszka doznała poważnego udaru mózgu. Od tego dnia ich i tak już trudne życie wywróciło się do góry nogami. Czy wyobrażasz sobie, co czuje matka, która nie może samodzielnie zajmować się swoim wymagającym ciągłej opieki dzieckiem?

Agnieszka przez trzy lata żmudnej rehabilitacji walczyła o powrót do zdrowia i jej stan poprawił się na tyle, że zaczęła chodzić o kulach. Jednak na dalszą niezbędną rehabilitację rodzinie zabrakło środków. Odzyskanie sprawności ruchowej i powrót do trybu życia sprzed udaru są dla Agnieszki tym ważniejsze, że jej mąż z powodu chorego stawu kolanowego również porusza się o kuli. Rodzinę w opiece nad niepełnosprawną córką wspierają dziadkowie, którzy jednak sami zaczęli podupadać na zdrowiu. Leczenie Agnieszki jest jedyną szansą rodziny na powrót do normalności. Agnieszka nie poddaje się i wierzy, że może odzyskać siły, aby móc zajmować się Martyną.

Niezbędna jest intensywna domowa rehabilitacja Agnieszki, obejmująca regularne terapie prowadzone przez rehabilitanta i neurologopedę, masaże lecznicze oraz psychoterapię. Pieniądze ze zbiórki zostaną przeznaczone również na miesięczny pobyt Agnieszki wraz z córką Martyną w specjalistycznym ośrodku rehabilitacyjnym. Koszt leczenia pozostaje poza zasięgiem możliwości finansowych rodziny, ale razem możemy pomóc. Dołóż swoją cegiełkę i daj Agnieszce możliwość opiekowania się niepełnosprawną córką. Twoja wpłata to nie tylko gest, ale realne wsparcie w powrocie do zdrowia i samodzielności.

12%Zebrano 3105zł z 26200złModli się 3 osób100 dni do końca akcjiWsparło nas 13 osób