DSC00103

Bartuś urodził się 22.08.2011 r. roku z wadą genetyczną: zespół Downa. Ponadto ma niedoczynność tarczycy i obniżone napięcie mięśniowe.

Bartuś wymaga stałej kontroli wielu specjalistów. Po za lekarzami uczęszczamy na zajęcia z pedagogiem, wczesnego wspomagania, bajkoterapię, arteterapię, muzykoterapię oraz hipoterapię  co wiąże się z ogromnymi nakładami finansowymi.

Pięciomiesięczny koszt hipoterapii wynosi 1200 złotych. Pomóżmy Bartusiowi  i jego rodzinie zebrać całą kwotę.

DSC00215Mimo codziennych zmagań z wizytami lekarskimi, ma w sobie wielką chęć poznawania świata, jednakże ogranicza go niestety opóźniony rozwój psychoruchowy. Innym dzieciom poznawanie świata i rozwijanie swoich zdolności przychodzi z łatwością, natomiast Bartuś musi intensywnie ćwiczyć, uczęszczać na zajęcia wczesnego wspomagania i wiele innych, które wspomogą jego rozwój i ułatwią życie. Tylko w ten sposób będzie mógł po części dorównać swoim rówieśnikom. Nie jest lekko. To wielki wysiłek i praca, z którą nasz synek zmaga się każdego dnia.

DSC00246Bartuś wymaga stałej kontroli wielu specjalistów:

• neurologa ze względu na obniżone napięcie mięśniowe,
  • okulisty ponieważ zezuje jednym okiem,
  • alergologa ze względu na alergie,
  • audiologa gdyż istnieje prawdopodobieństwo niedosłuchu przy tej wadzie którą ma,
  • logopedy ponieważ Bartuś jeszcze nie mówi,
  • endokrynologa ze względu na niedoczynność tarczycy,
  • laryngologa ponieważ ma częste infekcje, nieżyty nosa, zapalenia krtani

oraz rehabilitacji którą odbywa każdego miesiąca.

Bartuś potrzebuje również całodobowej opieki, dlatego też jego mama poświęciła swoją karierę zawodową,  aby się nim zaopiekować.

• Cel zbiórki:  sfinansowanie pięciomiesięcznego kosztu hipoterapii
  • Czas zbiórki: 12 kwietnia – 11 maja 2015 r.

110%Zebrano 1320zł z 1200zł