Dzięki Wam Oluś już biega!

Pamiętacie uroczego, małego wojownika Olusia, dla którego prowadziliśmy zakończoną sukcesem zbiórkę na przełomie października i listopada (link do zbiórki)? Chłopczyk, mimo zaledwie czterech latek, przeżył cztery wylewy krwi do główki. 4 sepsy, zapalenie opon mózgowych i mózgu, zakażenie cytomegalią z powodu częstego przetaczania krwi, 6 operacji, w tym laserokoagulacje oczu, a mimo to uśmiech nie znikał z jego twarzy. Dziś zarówno on jak i jego rodzice mają jeszcze większy powód do radości, która nie mogłaby zaistnieć bez Państwa pomocy. Oto list, jaki od nich dostaliśmy:

Oluś biega! Dziękujemy z całego serca wszystkim darczyńcom oraz Caritas za pomoc Olusiowi. Za każdą złotówkę, za modlitwę, za okazane wsparcie i serce dla naszego synka. Dziękujemy, że razem z Wami możemy realizować marzenia Olusia – wielkie marzenia małego chłopca o zwykłych rzeczach. Oluś biega w swoim NF-Walkerze, codzienne ćwiczenia już przynoszą efekty, bo tydzień temu synek usiadł samodzielnie. Jesteśmy dumni i wierzymy, że będzie coraz lepiej. Jeszcze raz dziękujemy! P.S. Rysunek malowany z pomocą Olusia z odbitą jego rączką :).

Oluś, Katarzyna i Rafał Sarota

Rysunek Olusia