Chcę po raz kolejny podziękować Caritas Diecezji Sosnowieckiej za ogromną życzliwość i pomoc oraz Darczyńcom za modlitwę, ofiarność i zebrane środki na leczenie i terapię mojej córeczki - napisała do nas właśnie mama Hani, bohaterki projektu "Hania - Uciec od autyzmu".

OLYMPUS DIGITAL CAMERAApel o wsparcie Dziewczynki znalazł się wśród czterech pierwszych zbiórek, inaugurujących działalności serwisu POMAGAM w kwietniu 2015 roku. Już w lipcu, gdy akcja kończyła się, mogliśmy przekazać Wam serdeczne podziękowanie od Mamy Hani wraz z odręcznie namalowanym przez nią… samolotem (tutaj). A co u niej teraz słychać? Przeczytajcie:

Prowadzona terapia i rehabilitacja wciąż jest Hani bardzo potrzebna. Dzięki pozyskanym środkom możliwe jest jej kontynuowanie i szukanie nowych możliwości usprawniania zaburzonych przez chorobę obszarów. Wraz z rozwojem córeczki zmieniają się także potrzeby terapeutyczne. Na prowadzoną rehabilitację ruchową, terapię integracji sensorycznej, wspomagająco działa kontakt z wodą. Woda wpływa na poprawę koordynacji ruchowej i zaburzone zmysły.

Hania rozpoczęła także terapię społeczną zaleconą przez specjalistów, a prowadzoną na terenie przedszkola integracyjnego.

Dziękując również za modlitwę w naszej intencji pragnę przekazać pozdrowienia od córeczki.

Mama Hani

1920x1080_wesprzyj_pomagam3