Kwota zbiórki: 40.000 zł

Cel zbiórki: Zakup leku spowalniającego rozwój choroby SLA

Czas trwania zbiórki: 31.03.2019

Caritas: Archidiecezja szczecińsko-kamieńska

Pani Halina jest samotną matką. Kilkanaście lat temu, gdy jej syn był jeszcze bardzo mały, zdiagnozowano u niej Stwardnienie Zanikowe Boczne (SLA). Od tego czasu pani Halina koncentrowała się nie tylko na opiece nad dzieckiem, ale też na walce z postępującymi zaburzeniami. Niestety w ciągu kilkunastu lat choroba bardzo się rozwinęła. Pojawiły się problemy z wykonywaniem najprostszych, codziennych czynności. Nawet wypowiedzenie kilku słów sprawia pani Halinie ogromną trudność.

Jednak pomimo trudnej sytuacji pani Halina nie poddaje się w walce o swoje zdrowie i samodzielność. Jak każda matka chce być wsparciem, a nie obciążeniem dla swojego dorastającego syna. Jedyną szansą na spowolnienie efektów postępującej choroby SLA jest zakup kosztownego leku za granicą. Pani Halina potrzebuje aż kilku dawek leku, aby efekty były widoczne i trwałe. Niestety jego koszt wynoszący około 55.000 złotych  znacznie przekracza możliwości finansowe rodziny. Dlatego zwracamy się z prośbą o pomoc. Każda przekazana przez Ciebie złotówka przyczyni się do sfinansowania zakupu leku.

3%Zebrano 1320zł z 40000złModli się 43 osób134 dni do końca akcjiWsparło nas 22 osób