Kubuś z Jarosławia jest już w Rijadzie. W niedzielę 22 listopada przejdzie w godzinach od 6 rano do 17 (czasu polskiego) decydującą dla swojego życia operację! Wspierajmy go modlitwą.

Fot. Ekspres Jarosławski

Chłopiec, którego wspieraliśmy w serwisie Pomagam wraz z Caritas Archidiecezji Przemyskiej w ramach akcji “Kuba – Jedyny w Polsce” dotarł do Arabii Saudyjskiej specjalnym samolotem, ponieważ lot samolotem rejsowym został wykluczony przez lekarzy.

Na profilu facebookowym Ratujmy Kubusia możemy przeczytać, między innymi:

“… lecieliśmy na wysokości ok. 15 km nad ziemią, czyli znacznie wyżej niż samoloty pasażerskie. Mimo to specjalna hermetyzacja sprawiała, że Kuba nie odczuwał wysokości.

Na miejscu, po lądowaniu, czekał już “komitet powitalny” ze szpitala. Przybył lekarz konsultant anestezjologii w otoczeniu prawdziwej lekarsko-pielęgniarskiej świty.

Na lotnisko przybył również Pan Ambasador Witold Śmidowski i Pani Beata Sławek Sekretarz Ambasady RP w Rijadzie.. Zapewnili nas w krótkiej rozmowie, że będą udzielać wsparcia w czasie pobytu. Towarzyszyli również Tacie i Kubie. w drodze do szpitala. Przylot Kuby był relacjonowany przez saudyjską telewizję, Zanim pod samolot podjechała karetka, czekali już operatorzy z kamerą”.

Operacja z 22 listopada to najważniejsza operacja w walce z chorobą Kuby –  jej pozytywny rezultat oznaczać będzie według lekarzy “80 procent sukcesu”!

Wraz z rodzicami chłopca prosimy o modlitwę w intencji powodzenia operacji!

1920x1080_wesprzyj_pomagam3