image1-225x300

Cel: Innowacyjne leczenie preparatem Pembrolizumab w Chicago

Czas trwania zbiórki: 29.06 – 30.09.2016

Łukasz ma tylko 35 lat i śmiertelną chorobę – czerniaka siatkówki. Chorobę zdiagnozowano u niego w 2011 r. Walczy o swoje życie od 5 lat i wciąż się nie poddaje. Możemy mu w tej walce teraz pomóc.

Jego prawdziwą pasją jest informatyka, ma duży talent i ambicje w tej dziedzinie. Drugą równie ważną częścią jego życia jest jego rodzina – piękna żona i 2-letni synek Iwo, dla których chciałby żyć.

Łukaszowi już raz udało się wygrać z chorobą. Po pierwszej diagnozie 5 lat temu, Łukasz i jego rodzina podjęli natychmiastową batalię o jego życie.  Podjął on leczenia nowoczesną metodą protonoterapii w klinice Charite w Berlinie. Leczenie było tak innowacyjne, że niedostępne w Polsce, najważniejszy był jednak efekt – Łukasz wyzdrowiał!

Dzięki temu cudowi,  Łukasz odzyskał chęć życia. W 2014 r. dowiaduje się, że zostanie ojcem.  W tym samym roku jednak okazuję się również, że choroba nie odpuściła. Podczas kontrolnych badań obrazowych znaleziono przerzutową zmiana czerniaka na wątrobie. Mimo doskonałej opieki Kliniki Chirurgii Ogólnej i Transplantacyjnej Wątroby profesora Marka Krawczyka, po każdej kolejnej operacji w obrębie jamy brzusznej, choroba wraca. Do tej pory takich prób wykonano pięć, a stan zdrowia Łukasza nie pozwala na kolejne. Najnowsze badanie pokazuje, że wznowy są w obrębie jamy otrzewnej, powodując wodobrzusze, które było już chirurgicznie usuwane. Pozostało kontrolowanie sytuacji silną kuracją leków diuretycznych.

To jednak nie koniec tej historii, a dopiero początek kolejnej części. Chce on po raz kolejny poddać się innowacyjnej metodzie leczenia w Szpitalu Uniwersytetu Medycznego w Chicago. Leczenie polega na zastosowaniu innowacyjnej substancji pembrolizumab. Koszt tego leczenia  jest ogromny, ale Łukasz wierzy w to, że uda się zdobyć pieniądze.

W walkę o jego życie zaangażowanych jest tak wiele ludzi, którzy mu kibicują – kochająca żona, malutki  synek, są przyjaciele i wszyscy ci, którzy wsparli go materialnie do tej pory. Dzięki wszystkim ludziom dobrej woli, którzy wspierają Łukasza nadal ma on siła i chęć walki o swoje życie. Czy mu pomożemy w tej walce?

Czas gra na niekorzyść zdrowia Łukasza, do zebrania jest 750 000 zł z ogromnej kwoty  1 330 000 zł (poprzez inne portale crowdfundingowego zebrano już 600 000 zł). Zwracamy się z ogromną prośbą o wsparcie materialne i modlitewne Łukasza i jego rodziny, by jego młode życie nie zakończyło się przedwcześnie.

6%Zebrano 44205zł z 750000złModli się 56 osób-439 dni do końca akcjiWsparło nas 119 osób