o_serwisie

Internetowy serwis charytatywny www.pomagam.caritas.pl to projekt Caritas Polska, działający w ramach jego niekomercyjnej i nieodpłatnej działalności statutowej. Został stworzony we współpracy z diecezjalnymi oddziałami Caritas w Polsce, których jest obecnie 44. Partnerami Caritas w tym projekcie są: Eleos Kościoła Prawosławnego, Diakonia Kościoła Ewangelicko-Augsburskiego i Diakonia Kościoła Ewangelicko-Reformowanego. Dlatego ma on charakter ekumeniczny, wszystkie zaangażowane strony łączy jeden cel – pomoc tym, którzy są w potrzebie.

Chcemy realizować misję Dobrego Samarytanina wynikającą z chrześcijańskiego powołania do miłości bliźniego. Celem pomagam.caritas.pl jest budowanie społeczności osób i firm, chcących wspierać osoby w potrzebie, wykorzystując do tego Internet.

Wszystkie potrzeby osób, które zgłaszają się do nas z prośbą o pomoc, są weryfikowane przed umieszczeniem w serwisie. Dokładamy wszelkich starań, aby sprawdzić wszystkie ewentualne inne formy finansowania danej potrzeby. Wspólnie z potrzebującymi pomagamy im precyzyjnie określić na co dokładnie chcą przeznaczyć, kwotę, która zostanie zebrana.

Zgłaszanie próśb o pomoc odbywa się poprzez diecezjalne oddziały Caritas. Jeżeli jesteście w potrzebie i chcecie skorzystać z pomocy Internautów za naszym pośrednictwem, prosimy o kontakt z diecezjalnym oddziałem Caritas, właściwym dla Was terytorialnie. Pełna lista oddziałów Caritas i namiarów telefonicznych jest dostępna tutaj. >>>> zobacz

infografika_funkcjonowanie_serwisu_CMYK

Zapraszamy do współtworzenia serwisu pomagam.caritas.pl

pomagam_grafika