SONY DSC

Cel zbiórki: sfinansowanie operacji guza mózgu 16-letniej Natalii

Czas trwania zbiórki: 5.09 – 30.11.2017 r.

Nasza córka Natalia ma 16 lat i zmaga się z chorobą nowotworową guza mózgu. Pierwsza operacja odbyła się w Polsce 2 lata temu i decyzją lekarzy została usunięta tyko część guza z powodu ryzyka uszkodzenia narządów ruchu. Obecnie okazało się że pozostała część guza powiększa się. Drugiej operacji podjął się specjalista profesor w Niemczech w szpitalu Tubingen.

W  Polsce operacja ta jest obarczona dużym ryzykiem. Profesor z Kliniki w Tubingen zgodził się Natalkę zoperować, ale operacja jest bardzo trudna i kosztowna i nie stać nas na nią. Operacja ta została wyceniona na 59.060 EUR. Decyzją profesora operację należy przeprowadzić jak najszybciej, dokładny termin zostanie ustalony w momencie zebrania środków.

Foto_5

Córka jest dziewczynką utalentowaną osiąga bardzo dobre wyniki w nauce. Uczęszcza do Szkoły Muzycznej II stopnia, gra na wiolonczeli i fortepianie. Z grupą rówieśników utworzyła zespół muzyczny, który w parafii tworzy oprawę muzyczną na wieczorach Uwielbienia Boga. To wszystko leży u podstaw wychowania katolickiego, które rozpoczęła w przedszkolu „Anioła Stróża” Sióstr Opatrzności Bożej w Grodzisku Mazowieckim. Przez wiele lat była bielanką w naszej parafii. W konkursie wiedzy o Janie Pawle II została laureatką po trzech etapach konkursu organizowanego przez Archidiecezję Warszawską. Córka jest osobą życzliwą chętnie pomagała organizować pomoc dla innych a obecnie sama potrzebuje pomocy. My, rodzice i nasza córka mamy ufność, że Bóg również nie zapomni o Natalce i ludziach dobrej woli, którzy zechcą pomóc nam w tak trudnej sytuacji.

Za każde wsparcie tej zbiórki – Bóg zapłać!

2%Zebrano 4380zł z 251000zł