Piotr_Kraków_POMAGAM_01

Nazywam się Piotr Sikora. Dopóki miałem nogi, byłem strażakiem. Dziś nie stać mnie na protezy, dzięki którym mógłbym odzyskać częściową sprawność – brakuje mi jeszcze ponad 8 tys. złotych. Nie mam rodziny, a wózkiem po starym drewnianym domu trudno jeździć… Bardzo proszę o pomoc.

Choruję na miażdżycę zarostową tętnic kończyn dolnych. Niestety szybko postępująca i ciężka choroba sprawiła, że od 2009 roku jestem osobą niepełnosprawną. To bardzo trudne do zaakceptowania dla osoby, która jeszcze do niedawna w pełni cieszyła się swoją sprawnością. Wtedy to ja pomagałem osobom w potrzebie będąc m.in. czynnym strażakiem w miejscowej Ochotniczej Straży Pożarnej, do której należę od 1984 roku.

Piotr_Kraków_POMAGAM_02Dziś sam potrzebuję pomocy, wsparcia finansowego i materialnego. Obecnie poruszam się na wózku inwalidzkim. Jest to ogromne wyzwanie, zwłaszcza w drewnianym domu, w bardzo złym stanie, niedostosowanym do potrzeb osoby na wózku, a do tego bez łazienki i centralnego ogrzewania.

Wózkiem nigdzie nie wyjadę, jedynie przed dom i z powrotem. Mieszkam sam, nie mam bliskiej rodziny, nie mam nikogo, kto by pomógł znieść trudności codziennego życia osobie niepełnosprawnej.

Dużym ułatwieniem byłyby protezy nóg. Niestety poprzednie się rozleciały. Do nowych, tymczasowych protez brakuje mi ponad 8 tysięcy zł., a po kilku miesiącach dojdzie wydatek 18 000 zł. na stałą wersję. To wydatek, na który mnie nie stać. Utrzymuję się tylko z renty inwalidzkiej, która ledwie wystarcza na leki i życie.

Bardzo proszę o pomoc w odzyskaniu mojej częściowej sprawności…

• Cel zbiórki:  pomoc w pokryciu kosztów zakupu protez
  • Czas zbiórki: 3 – 24 października 2015 r.

728x90_wesprzyj_pomagam3

180%Zebrano 14399zł z 8000zł