Cel zbiórki: zakup protezy

Czas trwania zbiórki: 08.11.2016 – 31.12.2017

Mam na imię Łukasz, niedawno skończyłem 30 lat. Ponad rok temu uległem bardzo ciężkiemu wypadkowi samochodowemu – pijany kierowca wjechał we mnie samochodem. Stałem na poboczu, cudem przeżyłem. Pół roku spędziłem w szpitalach  i cały czas jestem przykuty  do łóżka. Przeszedłem do chwili obecnej już 14 skomplikowanych operacji i jeszcze kilka przede mną. Niestety wskutek tego wypadku doznałem licznych obrażeń całego ciała najgorzej nóg, które zostały zmiażdżone, mam pozrywane tętnice i nerwy. Mimo licznych operacji nie udało się uratować prawej nogi, którą mam amputowaną na wysokości uda, a druga noga jest cały czas w trakcie leczenia i  rehabilitacji.

Ciężko byłoby mi przez to wszystko przejść gdyby nie pomoc i wsparcie mojej rodziny i przyjaciół, którzy przez ten cały czas byli przy mnie. Od momenty wyjścia ze szpitala mieszkam z rodzicami, gdyż potrzebna mi jest nieustanna pomoc we wszystkich czynnościach ktoś musi mi zawsze pomóc.

1Bardzo chciałbym żeby to wszystko, to moje nieszczęście w końcu się skończyło. Mam nadzieję że ułożę sobie życie na nowo gdyż po wypadku moje życie osobiste całkowicie się rozleciało i ciężko było mi po tym wszystkim dojść do siebie. Na szczęście jestem osobą bardzo ambitną, dążącą do wymarzonych celów. Chciałbym zmienić  swoje kwalifikacje, znaleźć pracę, którą będę mógł normalnie wykonywać. Nie wyobrażam sobie życia gdzie będę siedział z założonymi rękoma. Mam dużo marzeń i chciałbym je zrealizować. Chcę robić rzeczy, które dają mi radość. Od 9 lat jestem członkiem ochotniczej straży pożarnej. Niosłem pomoc potrzebującym osobom biorąc udział w niezliczonych akcjach ratunkowych, brałem udział w wielu zawodach sportowych. Nie lubiłem siedzieć w miejscu zawsze aktywnie spędzałem czas. Teraz ja bardzo potrzebuję pomocy, a dzięki Wam będę mógł powrócić do w miarę normalnego życia. Najważniejsze jest dla mnie stanąć na nogi i usamodzielnić się tak jak to było przed wypadkiem.

Do tego, by Łukasz mógł się usamodzielnić potrzebna jest dobra i kosztowna proteza. Zbieramy między innymi na System protezowy C-Leg®, która zapewnia ruch zgodny z fizjologicznym, naturalnym wzorcem oraz uwalnia od napięcia także zdrowe części organizmu. Będziemy ogromnie wdzięczni za każde wsparcie prośby Łukasza.

2016-11-08-18-56-27

40%Zebrano 64291zł z 159000złModli się 88 osób-53 dni do końca akcjiWsparło nas 200 osób