Kwota zbiórki: 80 000 zł

Cel zbiórki: Zebranie środków na kontynuację leczenia raka prostaty

Czas trwania zbiórki: 26.03.2018 – 30.03.2019

Pan Stanisław ma 68 lat i zachorował na raka prostaty. Po wielu zabiegach i terapiach (w tym chemioterapii), choroba nie ustąpiła i pojawiły się przerzuty. Lek, na który organizm Pana Stanisława zareagował dobrze, jest bardzo drogi (kosztuje od 8000 zł – 8250 zł miesięcznie). Oprócz leku, dochodzą jeszcze koszty związane z leczeniem, zabiegi oraz sama rehabilitacja.

Potrzeby finansowe związane z chorobą Pana Stanisława są ogromne. Oboje z małżonką są obecnie na emeryturze. Do tej pory Pan Stanisław korzystał z pomocy finansowej swojej rodziny, jednak obecnie możliwości finansowe się wyczerpały i nie stać go na zakup drogiego leku, który jako jedyny może uratować mu życie.

Ogromną rolę w walce o zdrowie Pana Stanisława odgrywa jego żona. Uczestniczy w całym procesie terapeutycznym męża i nie jest to dla niej czymś niezwykłym. Taka postawa bliskiej osoby z pewnością jest skutecznym wsparciem w walce z chorobą. Nadmienić trzeba, że Pani Anna od wielu lat jest bardzo zaangażowana w pomoc innym. Przez 11 lat prowadziła świetlicę charytatywną przy kościele Wniebowzięcia NMP w Białej Podlaskiej. Zapewniła ok. 350 potrzebującym dzieciom wszystko, co było możliwe – ubrania, żywność, paczki świąteczne. Pan Stanisław aktywnie pomagał żonie, towarzyszył w załatwianych przez nią sprawach. Nawet teraz, w czasie choroby, gdy tylko stan zdrowia Pana Stanisława na to pozwala, pomaga żonie.

Pan Stanisław jest człowiekiem pełnym wiary i nadziei. Bardzo kocha swoją żonę Annę – sam nauczył się grać na gitarze i skomponował piosenkę dla żony, gdy ta była w szpitalu. Pomóżmy Panu Stanisławowi przeżyć jeszcze więcej pięknych wspólnych chwil z żoną i całą rodziną!

12%Zebrano 9341zł z 80000złModli się 11 osób133 dni do końca akcjiWsparło nas 44 osób