Cel zbiórki: zakup specjalistycznego wózka inwalidzkiego o napędzie elektrycznym z funkcją pionizacji

Czas trwania zbiórki: 10.11.2017 – 10.02.2018 r.

Rodzina Państwa Wojciechowskich  mieszka w małej miejscowości Gorzykowo koło Witkowa. Składa się z czterech niepełnosprawnych osób. Od wielu lat wspólnie zmagają się z ciężkimi chorobami dzieci i ciężką sytuacja finansową. Syn, 15-letni Patryk choruje na nieuleczalną chorobę genetyczną – dystrofię mięśniową Duchenne’a, czyli postępujący zanik mięśni. Patryk cierpi również na genetycznie uwarunkowany Zespół  Marfana, ma wadę wzroku i wrodzoną wadę serca. W chwili obecnej już nie chodzi. Przemieszcza się na wózku inwalidzkim, ma niewładne ręce i nie funkcjonuje bez pomocy bliskich. Ostatnio stan zdrowia się pogorszył, stwierdzono znaczną niewydolność serca. Nie ma już nadziei na dalsze leczenie, pozostaje nam jedynie robić wszystko, by życie jakkolwiek długie mu pozostało uczynić znośniejszym i choć trochę radośniejszym.

Córka Adrianna, ma 17 lat i choruje również na Zespół Marfana, przeszła poważną operację kręgosłupa w Niemczech, ma poważną wadę wzroku, również wrodzoną wadę serca oraz padaczkę z napadami przesennymi. Rodzice również są schorowani, oboje na rencie. Bardzo niskie dochody renty i świadczenia na dzieci nie pozwalają na bieżące wydatki, a co dopiero na leki dla dzieci i ich codzienną rehabilitację oraz dowóz do szkoły.  Nie stać ich na wiele rzeczy, na wakacje dla dzieci czy turnus rehabilitacyjny, ponieważ trzeba zapłacić za opiekunów. Rodzina wiąże koniec z końcem i stara się ze wszystkich sił, aby poprawić sytuacje życiową.

Prosimy Państwa o pomoc. W obecne chwili najbardziej potrzebna jest pomoc dla Patryka w zakupie specjalistycznego wózka inwalidzkiego z napędem elektrycznym, sterowanego joystickiem gdyż porusza się on na zwykłym wózku. Jest więc zależny od osób trzecich. Patryk potrzebuje wózka elektrycznego, którym sam mógłby poruszać się wokół domu i po szkole. Byłaby to namiastka samodzielnej egzystencji, o którą walczy każdego dnia. Z biegiem czasu, Patryk straci resztę władzy w rękach, którą obecnie posiada.

Wózek sterowany joystickiem byłby wybawieniem. Koszt takiego sprzętu jest ogromny  21336,00 zł , jest to suma nieosiągalna dla rodziny.

Dlatego zwracamy się z ogromną prośba do ludzi dobrego serca, którym nie jest obojętny los śmiertelnie chorego dziecka o pomoc w zakupie wózka inwalidzkiego.

3%Zebrano 690zł z 21336złModli się 5 osób88 dni do końca akcjiWsparło nas 6 osób