Cel zbiórki: Odbudowa domu rodzinnego po pożarze

Czas trwania zbiórki: 09.02.2018 – 09.08.2018

Pożar domu to jedno z najstraszniejszych zdarzeń, o którym wszyscy boimy się myśleć. Ogień trawi miejsce, które było do tej pory tym najbezpieczniejszym w życiu każdego człowieka. W jednej chwili przepadają najcenniejsze pamiątki, rzeczy, które dla nas są najcenniejsze. Państwa Kowalskich dotknęła właśnie taka tragedia.

Pani Sylwia i pan Robert pracują w lokalnej firmie produkcyjnej, natomiast ich 13-letni syn jest uczniem szkoły podstawowej. Latem br. zakończyli remont domu jednorodzinnego w Klonowie, który zakupili ze środków pieniężnych pochodzących z zaciągniętego kredytu hipotecznego. 14.10.2017 r. nad ranem doszło do ogromnej tragedii. W wyniku pożaru niedawno wyremontowany dom został całkowicie zrujnowany.

Doraźne wsparcie, jakiego udzielili bliscy pomogło przetrwać najtrudniejsze dni, ale odbudowa domu to przedsięwzięcie, które wymaga zaangażowania większych środków pieniężnych. Pozostałości domu nadają się do rozbiórki i generalnego od podstaw remontu.

Najbardziej potrzebne są materiały budowlane i wykończeniowe. Rodzina prosi o pomoc finansową. Wierzy, że jedynie dzięki ludziom dobrego serca jest w stanie odzyskać dom, który zabrał im pożar. Państwo Kowalscy liczą na to, że znajdą się ludzie o wielkim sercu, którzy pomogą. Liczy się każda złotówka.

Nie bądźmy obojętni na ludzką krzywdę.

3%Zebrano 1690zł z 50000złModli się 2 osób166 dni do końca akcjiWsparło nas 17 osób