Rafał Mucha
Cel zbiórki:  roczna rehabilitacja stacjonarna w szpitalu uzdrowiskowym pod opieką neurologa po operacji rekonstrukcji czaszki Rafała Muchy,

Czas trwania zbiórki: 12.09 – 12.12.2017 r.

Rafał Mucha ma 34 lata. Jeszcze w ubiegłym roku pracował na budowie, aby utrzymać 4-osobową rodzinę. Jego 11-letnia córka jest w szóstej klasie, a 15-letni syn uczy się w gimnazjum. Życie Rafała i całej rodziny zmieniło się w sierpniu 2016 roku,  kiedy jako pasażer, uległ wypadkowi, doznając licznych uszkodzeń mózgu.

Po wypadku trafił na stół operacyjny z ostrą niewydolnością oddechową, gdzie lekarze ratując życie pacjenta, wycięli mu uszkodzone części czaszki. Po usunięciu części kości i fragmentów mózgu, nastąpił niedowład lewej strony, uniemożliwiający funkcjonowanie ręki.

Przed Rafałem operacja neurologiczna, która ma na celu rekonstrukcję czaszki i wyrównanie ciśnienia wewnątrz czaszkowego. Bardzo istotne jest dobudowanie brakującej części czaszki również z uwagi na niebezpieczeństwo urazów mózgu z zewnątrz.

Rafał Mucha po wypadku

Operacja jest przewidziana w październiku br. Po niej niezbędna będzie natychmiastowa roczna rehabilitacja stacjonarna w szpitalu uzdrowiskowym na oddziale neurologicznym. O ile pierwsze trzy tygodnie po operacji pacjent będzie miał zapewniony pobyt rehabilitacyjny, o tyle kolejne miesiące musi opłacić we własnym zakresie. Dłuższy pobyt to jedyna szansa dla Rafała Muchy, aby mógł wrócić do zdrowia.

Potrzebna kwota 96 100 zł zawiera w sobie: pobyt w szpitalu uzdrowiskowym, pakiet zabiegów komory hiperbarycznej, gimnastykę (terapię manualną), gimnastyką z fizjoterapeutą, terapię PNF.

Będziemy bardzo wdzięczni za każde wsparcie modlitewne i finansowe tej zbiórki.

1%Zebrano 960zł z 96100złModli się 23 osób159 dni do końca akcjiWsparło nas 9 osób