Reportaż pt “Buty na obcasie”

Klaudia ma dopiero 23 lata – jest młoda, śliczna i życie stoi przed nią otworem. Mimo tak młodego wieku i pozytywnego stosunku do ludzi i świata, przeszła w życiu już bardzo wiele. Kiedy skończyła 3 latka, okazało się że ma problem z nogą. Przez 12 lat lekarze nie byli w stanie dojść, co jej jest. Dopiero kiedy Klaudia miała 16 lat okazało się, że choruje na rzadką chorobę nowotworową i jest już za późno, by nogę uratować. Aby uratować jej życie, noga musiała być amputowana. Obecnie Klaudia, dzięki protezie, świetnie sobie radzi – studiuję Zdrowie Publiczne na Uniwersytecie Jagiellońskim, pomaga ludziom, których los doświadczył podobnie, jak ją. Na protezę dla Klaudii zbieramy tu:

Więcej o Klaudii można usłyszeć w reportażu Pawła Kęski pt. “Buty na obcasie”, który był prezentowany w radiowej Jedynce w dniu 1 listopada:

lub przeczytać reportaż poświęcony Klaudii w tygodniku “Niedziela” pt. “Jakbym mogła, tobym krzyczała na cały świat”: