17195317_10154451501055003_561938005_o

Cel zbiórki: leczenie, rehabilitacja i protezy dla 15-letniego Rabiego

Czas trwania zbiórki: 11 kwietnia – 19 czerwca 2017 r.

Z informacji wiemy o wojnie w Syrii, jednak rzadko spotykamy bezpośrednio ofiary tego brutalnego konfliktu. Jest to wojna, w której ludzie giną, stają się kalekami – tracą zdrowie fizyczne i psychiczne. Chcemy pomóc 15-letniemu Rabiemu, który już jako tak młody chłopiec, stracił obie nogi w tej wojnie.

Zuhour Zarifeh ma 35 lat i samotnie wychowuje 4 dzieci: 17-letniego Ahmeda, 16-letnią Nadę, 15-letniego Rabiego i 7-letniego Zaina.

Wywiad z Rabim można przeczytać tutaj: https://www.deon.pl/religia/duchowosc-i-wiara/przyjac-przybysza/art,59,wrocilem-do-zycia-posluchalem-taty-wywiad.html

Na skutek spadającego pocisku w marcu bomba zabiła jej męża, jedynego żywiciela rodziny, który pracował jako mechanik samochodowy. Na skutek tego samego wybuchu nogi straciła także jej syn, Rabi. Rodzina nie ma pieniędzy na kosztowne leczenie, rehabilitację i protezy dla chłopca. Z codziennych potrzeb rodzinie najbardziej brakuje środków na żywność i opał, od wielu miesięcy w ich domu nie ma prądu ani dostępu do wody. Potrzebne są także środki na leczenie Rabiego i opiekę psychologiczną dla chłopca, który musiał zostać poddany amputacji obu nóg powyżej kolan.

IMG_3124IMG_3126

Będziemy ogromnie wdzięczni za wsparcie tej prośby i tej zbiórki.

158%Zebrano 39429zł z 25000złModli się 34 osób-5 dni do końca akcjiWsparło nas 123 osób