Trochę ciepła dla bezdomnego – kolejne śpiwory trafiły do bezdomnych

W czwartek, 17 grudnia, odbył się kolejny wyjazd z patrolem Straży Miejskiej do bezdomnych w odosobnionych miejscach ze śpiworami i kubkami termicznymi.

Do patrolu dołączył ks. Dariusz Marczak, dyrektor Caritas diecezji Warszawsko-Praskiej, aby podzielić się opłatkiem z tymi, którzy wyrazili takie pragnienie. To było niezwykle poruszające spotkanie. Opłatek stał się przypieczętowaniem naszej solidarności i serdecznego wsparcia dla tych, którzy żyją w bardzo ciężkich warunkach i upokorzeniu. Wielu z nich miało łzy w oczach. My też….

Dzięki ofiarności wszystkich, którzy dotychczas wsparli naszą akcję, przekroczyliśmy już zakładaną sumę 12 000 zł na zakup ciepłych śpiworów i kubków termicznych na zupę i herbatę przeznaczonych dla tych, którzy z różnych względów nie korzystają z pomocy schronisk i noclegowni. Najczęściej dlatego, że brakuje miejsc w schroniskach o tej porze roku. Akcja będzie trwała do 15 lutego. Z zebranych nadwyżek zakupimy dla najbardziej potrzebujących konkretną odzież i inne przedmioty, których te osoby nie byłyby w stanie zakupić.

Akcja trwa. Wszystkim ofiarodawcom przekazujemy serdeczne podziękowania od obdarowanych, do których dołącza się zespół Caritas Polska i Straży Miejskiej w Warszawie. (js)

Zobacz FOTORELACJĘ

1920x1080_wesprzyj_pomagam3