Kwota zbiórki: 200 000 zł

Cel zbiórki: operacja wymiany zastawki pnia płucnego, wstawienia stentów, wymiany rozrusznika serca i usunięcia starego w Klinice w Munster (Niemcy)

Czas trwania zbiórki: 11.05.2018 – 30.06.2018

Wiktoria choruje od urodzenia. Ma 14lat i skomplikowaną wadę serca – koarktację, polegającą na zwężeniu tętnic płucnych. Jej rodzice już wiele zdziałali, by ratować życie córki. Niestety – organizm Wiktorii walczy ze wszystkim co jest mu obce i odrzuca kolejne przeszczepy. Organizm – ten, który powinien umożliwić jej życie, robi wszystko, aby je odebrać. To oznacza, że dziewczynka nie tylko nie może biegać czy jeździć na rowerze, ale nawet szkołę musi realizować w trybie nauczania indywidualnego. Jej niewydolność serca coraz mocniej daje o sobie znać, w tak prostych sytuacjach, jak wyjście z domu.

A co z zabawą z rówieśnikami? A co z rozwojem? Z zainteresowaniami? Dla Wiktorii są dostępne tylko, jeśli może realizować je w łóżku. Pozostały jej dwa miesiące, aby odzyskać życie.

Proces dojrzewania doprowadził w organizmie Wiktorii do zmian, które dają szansę na przeprowadzenie kolejnego zabiegu bez otwierania klatki piersiowej. Lekarze w niemieckim Munster zakwalifikowali Wiktorię do operacji wymiany zastawki pnia płucnego, wstawienia stentów, wymiany rozrusznika serca i usunięcia starego. Jednak o powodzeniu operacji decyduje czas. Termin wyznaczono na lipiec.

Wiktoria ma jedno marzenie – wrócić do szkoły. Pomóż jej je spełnić.

12%Zebrano 23295zł z 200000złModli się 18 osób-114 dni do końca akcjiWsparło nas 43 osób