Kwota zbiórki: 19 960 zł

Cel zbiórki: opłacenie 6 turnusów w ośrodku zapewniającym specjalistyczną rehabilitację

Czas trwania zbiórki: 15.05.2018 – 19.08.2018

Hipoplazja łuku aorty, stopy końsko-szpotawe, aplazja kości krzyżowej, kifoza lędźwiowa, pęcherz neurogenny. Brzmi strasznie? To tylko 5 z 21 chorób, które codziennie czynią życie Michalinki koszmarem. Dziewczynka urodziła się z zespołem regresji kaudalnej, który uniemożliwia jej normalne funkcjonowanie. Codziennie, zamiast bawić się, uczyć i rozwijać, Michalinka jeździ po lekarzach, przychodniach, chodzi na rehabilitacje, przyjmuje leki. Gdy już dotrze do domu dalej musi ćwiczyć, żeby zawalczyć o minimum sprawności. To jak praca na ugorze, nie dzieciństwo.

Rodzice dziewczynki robią wszystko co mogą, aby wywalczyć dla córki odpowiednią opiekę. Jednak nieszczęścia chodzą parami – wraz z chorobami Michasi mierzą się z poważnymi problemami finansowymi. Wiedzą, że rehabilitacja może jej pomóc, ale ona kosztuje. I to słono. Nie zabierając jej na jeden zabieg, patrzą jak jej stan się pogarsza. Czy może być większe cierpienie dla rodzica, który wie, co może pomóc cierpiącemu dziecku, ale nie robi tego, bo go nie stać?

Turnusy rehabilitacyjne to konieczność, bez której Michasia już zawsze będzie uzależniona od rodziców i lekarzy. Pod każdym względem i w każdym momencie. Bez Twojej pomocy niepełnosprawność Michalinki będzie się pogłębiać. A już teraz trudno jej rodzicom wyobrazić sobie, że może być gorzej. Bo co może być gorszego od ugoru i koszmaru? Możesz pomóc Michalince jednym prostym gestem.

49%Zebrano 9704zł z 19960złModli się 15 osób30 dni do końca akcjiWsparło nas 23 osób