label

Pomóżmy Marzenie wyjść na zewnątrz!

Jestem 70-letnią schorowaną kobietą, matką nieuleczalnie chorej córki, Marzeny. Byliśmy normalną rodziną, pracowaliśmy ciężko, nie korzystaliśmy z niczyjej pomocy. W jednym dniu, 21 lipca 2010 roku, zawalił nam się świat. Tego dnia, 40 lat życia mojej córki zniszczyła jedna sekunda. Wstając rano do pracy, jak każdego dnia, przewróciła się i zemdlała. Jak się później okazało doznała ciężkiego krwotocznego udaru mózgu z przebiciem do komór.

PCPR przyznało dofinansowanie na platformę Pani Marzeny w kwocie 32 tys. złotych, a koszt całej inwestycji to ok 50 tys. złotych. Jednak dofinansowanie jest ważne do 16 lipca. Pozostało nam dozbierać 18 tys. złotych. Będziemy wdzięczni za wsparcie tej zbiórki!

Uwaga! PCPR przedłużył finansowanie platformy do 31 sierpnia. Naszym celem jest do tego czasu uzbierać potrzebną, brakującą kwotę.

109%Zebrano 19540zł z 18000zł
Caritas Polska

3e

Postawmy Kubę na nogi

W 2012 r. Kuba ma 8 lat, jest jednym z najlepszych uczniów w klasie, wyróżnia się jako bardzo zdolny rysownik. Jeden październikowy dzień zmienił wszystko. Kuba w drodze powrotnej ze szkoły do domu, zostaje potrącony przez samochód. Doznaje ciężkiego, wielonarządowego urazu głowy. W chwili przyjęcia na OIOM, mózg Kuby wyglądał jak „ściśnięta cytryna”. W skali od 3 do 15, poziom urazu mózgu został określony na 3, gdzie 3 oznacza śmierć mózgu.

95%Zebrano 38146zł z 40000zł
Caritas Archidiecezji Warszawskiej

Pani Jadwiga_Pomagam

Jadwiga