Zbudujmy dom dla rodziny Ścióg!

Cel zbiórki: budowa budynku mieszkalnego dla rodziny Ścióg w miejscowości Rataje Słupskie, gmina Pacanów.

Czas trwania zbiórki: 12.09 – 30.11.2017 r.

Zwracamy się z prośbą o pomoc rodzinie Ścióg z Rataj Słupskich w gminie Pacanów. Rodzina liczy trzy osoby w wieku 85, 48 i 52 lata (matka i dwóch synów). Są to ludzie schorowani i niezaradni, utrzymują się jedynie ze świadczeń rentowych. Dom, w którym zamieszkują, znajduje się w fatalnym stanie technicznym i zagraża ich zdrowiu i życiu. Załączone zdjęcia przedstawiają dramatyczne warunki, w jakich żyje rodzina Ścióg. Pragniemy pomóc tym ludziom poprzez zbudowanie niewielkiego, ale schludnego i bezpiecznego domu. Rodzina ta znajduje się pod opieką pobliskiego Zespołu Placówek Caritas w Ratajach, skąd otrzymuje wsparcie w formie usług opiekuńczych i pomocy żywnościowej. Caritas podjęła się nadzorować sprawy związane z prowadzeniem dokumentacji oraz realizacją inwestycji. Również po wybudowaniu domu pracownicy Caritas podejmą opiekę nad prawidłowym funkcjonowaniem rodziny w nowym  mieszkaniu.

zdjęcie

Bardzo prosimy o solidarność i wsparcie finansowe dla rodziny Scióg.

7%Zebrano 5091zł z 72000złModli się 6 osób8 dni do końca akcjiWsparło nas 35 osób