tn_IMG_9844

• Cel zbiórki: pokrycie kosztów podawania leków przygotowujących do operacji
  • Czas zbiórki: 7.03 – 22.04.2016 r.

Ewa ma 22 lata, jest absolwentką Zakładu Doskonalenia Zawodowego w Kielcach. Ciężko pracowała, by wyrwać się z biedy i spełnić marzenia o służbach mundurowych. Wszystko legło w gruzach po wypadku samochodowym. Doznała wielu obrażeń, w tym złamania piątego palca prawej ręki oraz zerwania ścięgien. Po zdjęciu gipsu cała ręka była niewładna, a palce sparaliżowane. Do tego doszedł przewlekły ból, nieco tłumiony plastrami z morfiną.

tn_zdjęcie 001  Zdjęcie wykonane przed wypadkiem

Patrząc na Ewę ciężko uwierzyć, że jeszcze niedawno była w pełni sprawna, uprawiała sport. Kolejne operacje były bezskuteczne. Lekarze bezradnie rozkładali ręce wobec powyginanych, wyłamanych palców, nienaturalnie odstających od dłoni.

tn_IMG_9843

Wszystkie działania medyczne, refundowane z NFZ, nie przyniosły oczekiwanych efektów. Iskra nadziei pojawiła się dzięki lekarzom z prywatnej Kliniki Chirurgii Plastycznej i Chirurgii Ręki Model Med w Warszawie. Zdiagnozowano tam, że w kręgosłupie Ewy powstały mikrourazy, które powodują ból i paraliż ręki. Najpierw trzeba założyć pompę do podawania dożylnie leków. Sam koszt zakupu pompy to 3 tys. zł, a tygodniowa dawka leków 1,5 tys. zł. Dopiero po kilku tygodniach takiego leczenia będzie możliwa operacja. Koszty leczenia są jednak nie do udźwignięcia przez rodzinę Ewy.

Ewa ma nadzieję, że z pomocą ludzi dobrej woli uda się jej odzyskać sprawność oraz szansę na normalne życie.

108%Zebrano 16150zł z 15000zł