Klaudia jest magistrem!

Kochani Darczyńcy,

Chciałabym podzielić się z Wami pewnym bardzo ważnym dla mnie wydarzeniem z mojego życia. Dnia 14 lipca udało mi się obronić z wynikiem bardzo dobrym pracę magisterską pt. „Jakość życia osób poruszających się przy pomocy protezy” na Collegium Medicum Uniwersytetu Jagiellońskiego. Jestem z tego powodu bardzo szczęśliwa. Wymagało to wiele trudu oraz ogromnych nakładów pracy. Jednak udało się!!!

To nie tylko moja praca Kochani. Pragnę podziękować mojej mamie, która przez cały ten czas tak bardzo mnie wspierała i pomagała mi gdy brakowało mi sił fizycznych. To więc nie tylko moja zasługa, a wielu ludzi. Jestem wdzięczna wszystkim i każdemu z osobna za udzieloną pomoc. Dzięki temu udało mi się ukończyć kolejne studia.

Pragnę podziękować również wszystkim Ludziom Dobrej Woli, którzy pomogli mi już ponad  8 lat temu zebrać pieniądze na protezę. Dzięki tej protezie udało mi się ukończyć zarówno studia magisterskie jak i wcześniej licencjackie. Dziękuję za każdy  1% podatku oddany na mnie oraz każde dobre słowo. Obecnie jak wiecie zbieram pieniążki na nową protezę nogi (http://pomagam.caritas.pl/potrzebna-proteza-dla-klaudii/). Wynika to z faktu, iż niestety moja proteza jest już w coraz gorszym stanie. Zwyczajnie jak to rzecz materialna uległa zniszczeniu w wyniku chodzenia, bowiem nie próżnowałam w tym czasie. Obecnie odczuwam już bardzo, iż moja proteza jest coraz w gorszym stanie. Nie mogę już chodzić tak jak kiedyś, a przez to odczuwam też ból kręgosłupa, biodra oraz drugiej nogi. Niestety nawet małe dystanse sprawiają mi ból i muszę często rezygnować z chodzenia. Obawiam się tego, żebym nie została bez możliwości całkowitego poruszania się. Jednak wierzę w to, że Pan Bóg na to nie pozwoli. Obecnie dzięki zbiórce zorganizowanej przez Caritas Polska udało się uzbierać 84 243zł. Daje to 30% całej kwoty. Zdaję sobie sprawę, że jeszcze potrzeba bardzo dużo funduszy. Jednak pragnę już teraz podziękować za ciągłą pomoc. Dzięki, każdej złotówce zbliżam się do mojego samodzielnego poruszania bez bólu. Tym bardziej, że nadszedł w moim życiu nowy etap, ukończyłam studia i będę zaczynała dalsze życie. Planuję dalej kontynuować studia oraz podjąć pracę. Moim marzeniem jest pomoc osobom niepełnosprawnym, ponieważ wiem jak jest ciężko żyć z ograniczeniami. Dzięki Waszej pomocy będę mogła dalej czynić dobro, ponieważ uważam, iż otrzymane dobro trzeba dalej szerzyć.

Dziękuję, Klaudia.