Kwota zbiórki: 237 000 zł

Cel zbiórki: pomoc w leczeniu miopatii

Czas trwania zbiórki: do 30 sierpnia 2018

Oprócz miopatii zdiagnozowano u Edyty dwa małe tętniaki w głowie. Jej leczenie polega na  nieustannej rehabilitacji oraz stosowaniu leków przeciwbólowych. Niestety choroba postępuje i coraz trudniej jest jej wykonywać codzienne czynności. Niedawno pojawiły się u niej zaburzenia równowagi i zaczęły boleć mięśnie przy spożywaniu posiłków.

Jednak jest nadzieja na zdrowie dla Edyty – pojawiła się eksperymentalna metoda leczenia miopatii – leczenie komórkami macierzystymi. Niestety, koszty leczenia są ogromne. Edyta nie zarabia wiele, a dodatkowo spłaca kredyt, pożyczkę, sama się utrzymuje i wydaje dużo na leczenie objawowe. Niewiele starcza jej na codzienne życie.

Edyta nie chce się poddawać mimo przeciwności losu: „Chcę być w pełni sprawna, a nie zdana na opiekę innych, a zdaję sobie sprawę, jakie są konsekwencje mojej choroby. Przeraża mnie wizja kalectwa i leżenia w łóżku. Dlatego bardzo mi zależy na tym leczeniu, by zatrzymać chorobę, a być może ją cofnąć i żyć, jak każdy inny zdrowy  i pełnosprawny człowiek.”

Twój gest może zapewnić Edycie normalne funkcjonowanie i uczestniczenie w życiu zawodowym i rodzinnym. Przywróć jej nadzieję na powrót do zdrowia.

0%Zebrano 705zł z 237000złModli się 3 osób130 dni do końca akcjiWsparło nas 6 osób