Kwota zbiórki: 68 000 zł

Cel zbiórki: sfinansowanie 6 podań preparatu MSC

Czas trwania zbiórki: 09.04.2018 – 30.04.2018

Sabina oprócz pięknych oczu ma też już 8 lat i mnóstwo chęci do zabawy z innymi dziećmi. Niestety nie może ich zrealizować, ponieważ pogarszający się wzrok utrudnia jej codziennie funkcjonowanie.  Już cztery lata razem ze swoją mamą walczy o to by normalnie widzieć i odzyskać swoje dzieciństwo.

Sytuacja Sabiny jest o tyle trudna, że nie istnieją standardowe metody leczenia tej choroby i jedyną szansą na jej powrót do zdrowia jest przeszczep komórek macierzystych. Metoda ta polega na odpowiednim podawaniu preparatu MSC. Sabinie trzeba podać 10 dawek preparatu, a koszt jednego podania wynosi między 10 a 12 tysięcy złotych. Na szczęście Sabina została przyjęta przez Centrum Medyczne Klara w Częstochowie, w którym odbywa się leczenie. Co więcej – rodzice Sabiny dzięki swoim oszczędnościom oraz ludziom dobrej woli sfinansowali pierwsze 4 podania. Na pozostałe 6 podań brakuje im kwoty rzędu 68 000 zł. Rodziny nie stać już na dalsze finansowanie leczenia Sabiny, dlatego proszą o pomoc ludzi dobrego serca. Już tak niewiele potrzeba, by doprowadzić leczenie do końca.

Czy Sabina wróci na plac zabaw do innych dzieci? Dzięki Twojej pomocy – tak.

4%Zebrano 2825zł z 68000złModli się 14 osób8 dni do końca akcjiWsparło nas 14 osób